Skip to content

Kosten badkamer verbouwen

Kosten badkamer verbouwen

Is uw badkamer wat verouderd en wilt u deze daarom graag laten verbouwen? Hier komt een hoop bij kijken. Zo is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kosten waarmee u rekening dient te houden voor een badkamer verbouwing. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wij zetten graag de belangrijkste factoren op een rijtje voor u, zodat u goed bent voorbereid op de kosten die u kunt verwachten voor een badkamer verbouwen.

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Bepalende factoren voor kosten badkamer verbouwen

  De kosten voor een dakkapel plaatsen zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Bepalende factoren zijn bijvoorbeeld uw keuze voor het materiaal, de constructie en het formaat van de gewenste dakkapel.

  Afmeting van de ruimte
  voor een groot deel bepalend voor de totale kosten
  hoe groter, hoe meer er nodig is > bijv. tegels en sanitair

  De grootte van je badkamer heb je niet altijd voor het kiezen. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. De inrichting ervan heb je wel zelf in de hand. Hoe meer badkamermeubels en sanitair er in de badkamer wordt geplaatst, hoe hoger de prijs zal zijn. Laat een specifieke badkamer offerte opmaken, zodat je goed inzicht hebt in de prijzen van alle onderdelen die je graag in je badkamer zou willen. Ook bijvoorbeeld schuine wanden zorgen ervoor dat maatwerk nodig is om de badkamer te vernieuwen, met hogere kosten als gevolg.

  Het materiaal

  Wanneer u een dakkapel laat plaatsen, kunt u kiezen uit verschillende materialen. Een houten dakkapel is de goedkoopste variant. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud nodig heeft. Een kunststof dakkapel heeft daarentegen weinig onderhoud nodig en is daarom dan ook het populairst. Dit een betaalbare prefab dakkapel die lang meegaat. Een polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel maar is in tegenstelling tot een kunststof dakkapel voorzien van een kunststof frame, dit is de duurste prefab variant. U ziet dit echter wel terug in de mate van isolatie en duurzaamheid.

  Uw betrouwbare bouwpartner

  Er zijn namelijk een hoop aspecten waar u rekening mee moet houden en daar zit vaak een prijskaartje aan. Denk bijvoorbeeld aan het type tegels, de kwaliteit van sanitair en de keuze voor extra opties, zoals vloerverwarming of een whirlpool.

  Naast uw keuze van producten speelt de grootte van de badkamer natuurlijk ook mee. Een kleine badkamer brengt lagere kosten met zich mee dan een grote badkamer. Ook worden de kosten voor een badkamer verbouwen bepaald door de grootte van de renovatie. Wilt u de ruimte in zijn geheel renoveren of wilt u alleen bepaalde delen vernieuwen?
  Om u een beeld te geven van de prijs van een badkamer verbouwen, hebben wij de gemiddelde kosten in een overzicht gezet. Let er dus wel op dat de uiteindelijke prijs geheel afhankelijk kan zijn van de keuzes die u uiteindelijk maakt.