Skip to content

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

In een tijd waarin we steeds meer milieubewust bezig zijn, is duurzaam bouwen heel belangrijk geworden. Duurzaam bouwen, ook wel groen bouwen of ecologisch bouwen, is een benadering in de bouwsector die streeft naar het minimaliseren van negatieve impact op het milieu door op verschillende manieren duurzame keuzes te maken bij het ontwerpen en bouwen van gebouwen. Bij Aannemersbedrijf Schuurman hechten we veel waarde aan duurzaamheid, omdat wij er de meerwaarde van inzien en het bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Wat is duurzaam bouwen?

Duurzaam bouwen houdt in dat gebouwen worden gemaakt met respect voor het milieu. Er wordt rekening gehouden met energie-efficiëntie en er worden duurzame materialen, energiezuinige technologieën en slimme ontwerpprincipes ingezet. Zonnepanelen, energiezuinige cv-installaties, goede isolatie en een warmtepomp vormen een belangrijk onderdeel van duurzaam bouwen.

Waarom is duurzaam bouwen belangrijk?

Duurzaam bouwen is om meerdere redenen van belang en krijgt daarom steeds meer aandacht. Naast dat het een positieve impact op het milieu en klimaatverandering heeft, leidt het tot kostenbesparingen op de lange termijn, dankzij lagere waterverbruik- en energiekosten. Daarnaast bevordert duurzaam bezig zijn een gezondere leefomgeving door optimale ventilatie. Natuurlijke lichtinval en doordachte ruimte-indelingen dragen bij aan comfort en welzijn. Bovendien hebben duurzame gebouwen vaak een hogere vastgoedwaarde, waardoor investeringen op de lange termijn rendabeler worden. 

Duurzaam bouwen draait om het maken van verstandige en milieuvriendelijke beslissingen gedurende alle fases van het bouwproces. Het uiteindelijke doel is om gebouwen te creëren die niet alleen functioneel en comfortabel zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, kortweg ISDE, is een stimuleringsmaatregel die eigenaren van koopwoningen in Nederland de kans biedt om financiële steun te ontvangen bij het verduurzamen van hun woning. Door te investeren in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening en met 5 typen isolatiemaatregelen kan u een ISDE subsidie ontvangen. De ISDE-subsidie is een belangrijk initiatief om Nederlandse woningen milieuvriendelijker te maken en een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij geven u graag persoonlijk advies door met u in gesprek te gaan. Neemt u gerust contact met ons op via het contactformulier. De vakmannen van Aannemersbedrijf Schuurman B.V. staan voor u klaar!