Skip to content

Kosten nieuwbouw

Kosten nieuwbouw

Het bouwen van een nieuw huis of bedrijfspand is niet eenvoudig. Het vereist een efficiënte werkwijze. Zodra u een nieuwbouwhuis koopt, dient u rekening te houden met extra kosten. Wij zullen de extra kosten die nieuwbouw met zich meebrengt even voor u toelichten.

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Plankosten nieuwbouw

  Architect
  Heeft u plannen voor het bouwen van uw eigen huis? Dan is het belangrijk voorafgaand uw eigen wensen op een rijtje te zetten. Door het inschakelen van een architect heeft u maximale invloed op het uiteindelijke ontwerp. Een architect maakt van uw wensen een realistisch ontwerp en zet dit om naar een bouwtekening. De kosten van een architect variëren enorm en zijn afhankelijk van de afspraken die u met uw architect maakt. Deze kosten worden bepaald op basis van de complexiteit van het project en het aantal deelopdrachten dat u door uw architect laat uitvoeren.

  Vergunning
  Voor het bouwen van een woning heeft u een gemeentelijke omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning bedraagt gemiddeld 3% van de bouwkosten. Indien uw aanvraag wordt afgewezen, dient u de zogenoemde bouwleges evengoed te betalen.

  Hypotheekkosten
  Wanneer u een zelfbouw hypotheek wilt afsluiten, stelt de hypotheekverstrekker een aantal documenten verplicht. Zo dient u de uitkomst van het bodemonderzoek aan te leveren als bewijs dat de bouwgrond geschikt is. De kosten voor het bodemonderzoek zijn afhankelijk van de perceel grootte. Behalve het bodemonderzoek is ook de afbouwgarantie verplicht bij uw hypotheekaanvraag. Met dit document bent u verzekerd dat uw woning wordt afgebouwd indien de aannemer failliet gaat.

  Naast de kosten van deze documenten dient u uiteraard rekening te houden met de verdere hypotheekkosten. Deze kosten zijn echter afhankelijk van uw eigen wensen en financiële situatie.

  Stichtingskosten

  Grondkosten
  De kosten voor een kavel zijn afhankelijk van de prijs van de grond en de hoogte van de bijkomende kosten. De grondkosten verschillen sterk per provincie, stad en wijk. Naast de prijs van de grond, dient u rekening te houden met het bouwrijp maken van de grond. Het terrein moet geëgaliseerd worden en er moet een laag zand gestort worden. De kosten voor het funderen van de kavel zijn afhankelijk van het type grond, de grondwaterstand en de diepte van de draagkrachtige grondlaag. De locatie van uw kavel is dus bepalend voor de totale kosten van uw nieuwbouwwoning.

  Bouwkosten
  Het grootste deel van de kosten voor uw nieuwbouwwoning bestaat uit de bouwkosten. Onder de bouwkosten vallen alle kosten die de aannemer in rekening brengt. De keuzes die u maakt, en de gewenste kwaliteit, zijn bepalend voor de prijs. Denk hierbij aan de afmetingen, het afwerkingsniveau, het materiaalgebruik, de technische eisen en de complexiteit. Daarnaast zijn omgevingsfactoren en de marktsituatie van invloed.

  Nieuwbouwwoning realiseren bij Aannemersbedrijf Schuurman B.V.

  Heeft u zelf een idee of ontwerp voor uw nieuwbouwwoning? Wij denken met u mee. Onze vakkennis in combinatie met onze jarenlange ervaring op het gebied van nieuwbouw zorgen ervoor dat wij met een passende oplossing komen voor uw situatie. Wij zijn uw betrouwbare bouwpartner voor alle woningbouw- en utiliteit opdrachten. Neem contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.