Skip to content

Wat te regelen voor verbouwing?

Wat te regelen voor verbouwing?

Voldoet uw woning niet meer aan uw wensen en heeft u de ambitie uw huis (deels) te verbouwen? Dan bent u vast benieuwd wat u moet regelen voor de verbouwing. Bij een verbouwing komt namelijk behoorlijk wat kijken. Des te belangrijker is het dus om goed voorbereid te zijn. Om uw verbouwing goed te laten verlopen, en eventuele problemen te voorkomen, zetten wij alles wat u dient te regelen even op een rijtje. Zo kunt u zorgeloos aan uw verbouwing beginnen!

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Wensen en financiering

  In de voorbereidingsfase van uw verbouwing is het van belang dat u uw wensen duidelijk vastlegt: zowel voor uzelf als voor uw aannemer. Het is belangrijk dat u hierbij rekening houdt met uw minimale eisen en budget. Afhankelijk van uw eigen financiële situatie en verbouwplannen, is het raadzaam om met uw bank te bespreken hoe u de verbouwing gaat financieren. Financiert u uw verbouwing met spaargeld, het afsluiten van een lening of door het verhogen van uw hypotheek? Samen met uw bank kunt u een financieringsplan voor uw verbouwing opstellen.

  Vergunning en regelgeving

  Voor veel verbouwingen is het aanvragen van een vergunning noodzakelijk. Er zit vaak een aanvraagtermijn verbonden aan het aanvragen van een verbouw vergunning. Het is daarom belangrijk de vergunning tijdig aan te vragen. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij verbouwen. Indien u geen bouwvergunning nodig heeft, moet u nog steeds aan de bestaande regelgeving voldoen.

  Afspraken en verzekering

  Zodra de financiering rond is en de vergunning is aangevraagd, is het belangrijk om duidelijke afspraken met uw aannemer te maken. Zet deze afspraken zwart op wit, zodat u eventuele verrassingen tijdens of na de verbouwing kunt voorkomen. Maak afspraken over de betaaltermijnen, de opslag van bouwmateriaal en de opleverdatum. Om onverhoopte kosten door schade te voorkomen, is het raadzaam om bij uw verzekeringsmaatschappij te informeren welke kosten zij dekken. Wanneer al deze zaken geregeld zijn, kunt u zorgeloos aan uw verbouwing beginnen.

  Uw verbouwing realiseren door Aannemersbedrijf Schuurman B.V.

  Bent u op zoek naar een aannemer voor het realiseren van uw verbouwing? Dan kunt u het beste bij Aannemersbedrijf Schuurman B.V. terecht. Ons professionele team beschikt over de vakkundige kennis en ervaring om uw gewenste eindresultaat op te leveren.

  Wilt u advies over hoe u uw verbouwplannen het beste kunt realiseren? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. Wij adviseren u graag zodat u tevreden blijft wonen in uw huidige woning.