Skip to content

Dakkapel

Voordelen dakkapel

Een dakkapel plaatsen brengt veel voordelen met zich mee. Het maakt namelijk van uw zolder een volwaardige kamer, met licht én ruimte. Het grootste voordeel is dat een dakkapel meer ruimte aan uw woning geeft. Door het schuine dak van uw zolder is de loopruimte hier beperkt. Met een dakopbouw wordt het dak verhoogd waardoor er meer beloopbare en bruikbare ruimte ontstaat. Buiten de ruimtelijke voordelen geeft het door de ingebouwde ramen ook veel licht en meer uitzicht.

Een dakkapel plaatsen brengt uiteraard kosten met zich mee, maar is wel een goede investering. De bovengenoemde voordelen creëren tenslotte meerwaarde voor wanneer u uw huis ooit wilt verkopen.

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Mogelijkheden

  Voor het plaatsen van een dakopbouw kunt u kiezen tussen een prefab dakkapel of een dakkapel op maat. Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en kan hierdoor in één keer op uw huis worden geplaatst. Indien u voor prefab kiest, heeft u de keuze uit een aantal aangeboden modellen. De grootste voordelen van een prefab dakkapel zijn de snelle plaatsing en de lagere prijs. Het kan namelijk binnen één dag geplaatst worden. Kiest u voor maatwerk? Dan is de flexibiliteit groter. U kunt dan namelijk de vorm, het materiaal, de grootte en de afwerking aanpassen aan uw eigen wensen en smaak voor de dakkapel.

  Bij het plaatsen van een dakkapel heeft u de keuze uit de volgende materialen: kunststof, hout of polyester. Hout is de meest voordelige optie en eenvoudig bewerkbaar. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud vergt. Kiest u voor een kunststof dakkapel? Dan is deze onderhoudsvrij doordat de houten basisconstructie met kunststof is afgewerkt. Een kunststof dakkapel is kleurvast, waardoor hij niet geschilderd hoeft te worden. Polyester lijkt in veel opzichten op kunststof. In tegenstelling tot de dakkapel van kunststof is een polyester dakkapel voorzien van een kunststof frame. De gehele dakopbouw wordt uit één stuk geproduceerd, waardoor de isolatiewaarde toeneemt. Hierdoor heeft uw polyester dakkapel vrijwel geen onderhoud nodig.

  Dakkapel kosten

  De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn de kosten afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en de keuze tussen prefab of maatwerk. Wilt u meer informatie over de kosten van een dakkapel laten plaatsen? Wij vertellen hier meer over de kosten.

  Uw betrouwbare bouwpartner

  Bent u op zoek naar een aannemer voor het laten plaatsen van uw dakkapel? Dan kunt u het beste bij Aannemersbedrijf Schuurman B.V. terecht. Wij denken met u mee hoe u uw plannen het beste kunt realiseren, en adviseren u graag. Neem contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. De vakmannen van Aannemersbedrijf Schuurman B.V. staan voor u klaar!