Skip to content

Dakkapel kosten

Dakkapel kosten

Indien u ruimte tekort komt in uw zolder, is een dakkapel plaatsen een goede oplossing. Een dakkapel voegt meer ruimte en licht toe aan uw woning. Denkt u erover na een dakkapel te laten plaatsen? Dan is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kosten waarmee u rekening dient te houden. Deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wij zetten graag de belangrijkste factoren voor u op een rijtje. Op deze manier bent u goed voorbereid op de kosten voor een dakkapel.

Meer lezen over de mogelijkheden van een dakkapel? Daar vertellen wij u hier meer over.

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Prijsbepalende factoren dakkapel plaatsen

  Dakkapel kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Bepalende factoren zijn bijvoorbeeld uw keuze voor het materiaal, de constructie en het formaat van de gewenste dakkapel.

  Het type

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende constructies: prefab en maatwerk. Een prefab dakkapel is, zoals de naam al zegt, voorgefabriceerd. De kosten van een prefab dakkapel zijn gemiddeld een stuk lager dan de kosten van een maatwerk dakkapel. Dit mede doordat er weinig ruimte is voor personalisatie. Indien u zeer specifieke wensen heeft, sluit een dakkapel op maat het beste aan bij uw wensen. De kosten voor een op maat gemaakte dakkapel lopen sterk uiteen door de vele mogelijkheden.

  Het materiaal

  Wanneer u een dakkapel laat plaatsen, kunt u kiezen uit verschillende materialen. Een houten dakkapel is de goedkoopste variant. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud nodig heeft. Een kunststof dakkapel heeft daarentegen weinig onderhoud nodig en is daarom dan ook het populairst. Dit is een betaalbare prefab dakkapel die lang meegaat. Een polyester dakkapel lijkt in veel opzichten op een kunststof dakkapel maar is in tegenstelling tot een kunststof dakkapel voorzien van een kunststof frame, dit is de duurste prefab variant. U ziet dit echter wel terug in de mate van isolatie en duurzaamheid.

  Schuin of plat dak

  De dakconstructie waarover de dakkapel beschikt kan van grote invloed zijn op het kostenplaatje. Een standaard dakkapel is voorzien van een plat dak. Wanneer u kiest voor maatwerk, bent u vrij om te kiezen voor een ander model. Indien uw voorkeur uitgaat naar een schuine dakconstructie dient u rekening te houden met een meerprijs.

  Formaat

  De afmetingen van de dakkapel zijn uiteraard bepalend voor de totale dakkapel kosten. Hoe groter de dakkapel, des te hoger de prijs zal zijn. De kosten per meter zijn afhankelijk van het gekozen materiaal.

  Uw betrouwbare bouwpartner

  De kosten voor het plaatsen van een dakkapel zijn dus afhankelijk van uw voorkeuren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dakkapel plaatsen door Aannemersbedrijf Schuurman? Neem contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken. De vakmannen van Aannemersbedrijf Schuurman B.V. staan voor u klaar!