Skip to content

Toilet renovatie kosten

Toilet renovatie kosten

Is uw toilet verouderd en wilt u deze daarom graag laten verbouwen? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten die hierbij komen kijken. De kosten voor een toilet renovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wij zetten graag de belangrijkste factoren voor u op een rijtje, zodat u goed bent voorbereid op de kosten van een toilet renovatie.

Nieuwbouw

Heeft u plannen voor een nieuwbouw? Aannemersbedrijf Schuurman B.V. is een professionele en betrouwbare bouwpartner die u hiermee kan helpen.

Verbouw/renovatie

U heeft ook de optie om het huis deels te verbouwen. Als uw keuken bijvoorbeeld verouderd is kunt u kiezen voor een compleet nieuw design.

Offerteaanvraag

  Bepalende factoren voor toilet renovatie kosten

  Sloopwerkzaamheden
  Voordat de opbouw van het nieuwe toilet kan beginnen, moet het oude toilet worden gesloopt. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de klus. Bij een kleine toilet renovatie, waar slechts een enkel onderdeel vervangen hoeft te worden, zijn de sloopkosten lager dan bij een grote toilet renovatie. Hoe meer er vervangen of veranderd moet worden, hoe meer er gesloopt moet worden. Bij een grote toilet renovatie bestaat ongeveer een derde van de totaalprijs uit het sloopwerk.

  Leidingwerk
  Om eventuele lekkages te voorkomen, is het van belang dat het leidingwerk professioneel wordt aangelegd. Indien er een volledig nieuwe waterleiding moet worden aangelegd, heeft dat invloed op de prijs. Hoe verder de toiletruimte van de hoofdleiding verwijderd is, hoe meer materiaal er nodig is en hoe langer de vakman bezig is met de klus. Indien u warm water in uw toiletruimte wenst, is de vakman twee keer zo lang bezig. De kosten zijn dus afhankelijk van uw eigen wensen en de complexiteit van het werk.

  Materiaalkeuze
  Besluit u uw toilet van nieuwe tegels te voorzien? Dan zijn de kosten afhankelijk van het type materiaal dat u kiest. Indien u een luxe en natuurlijke uitstraling voor ogen heeft, sluit de aanschaf van natuurstenen tegels het beste aan bij uw wensen. Wanneer u kiest voor keramische tegels, bent u echter een stuk voordeliger uit. Keramische tegels hebben een minder natuurlijke uitstraling, maar zijn erg onderhoudsvriendelijk. De stijl- en materiaalkeuze zijn dus van grote invloed op de totaalprijs van uw toilet renovatie.

  Sanitair keuze
  Ook de keuze van het sanitair spelen een rol in de totale kosten van uw toilet renovatie. Design, kwaliteit en materiaal zijn allemaal bepalend voor de totaalprijs. Het belangrijkste in de ruimte is de toiletpot zelf. U kunt kiezen uit een staand- of hangend toilet. Een hangend toilet is een stuk hygi├źnischer dan een staand toilet, maar ook een stukje duurder. Indien u speciale wensen heeft, zoals een douche wc, zullen de totale kosten uiteraard ook hoger zijn.

  Arbeidskosten
  De totale kosten van een toilet renovatie zijn uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de klus. Hoe langer de vakman bezig is met het realiseren van uw toilet renovatie, hoe hoger de arbeidskosten zullen zijn.

  Toilet renovatie door Aannemersbedrijf Schuurman B.V.

  Het totaalbedrag voor een gerenoveerd toilet is dus sterk afhankelijk van de complexiteit, gekozen producten en de arbeidskosten. Benieuwd naar de mogelijkheden van een toilet renovatie bij Aannemersbedrijf Schuurman? Onze vakmannen staan voor u klaar. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.